Omgaan met mensen met psychische kwetsbaarheden binnen de sociale werkvoorziening

Binnen de sociale werkvoorziening zien we een toename in medewerkers die kampen met psychische kwetsbaarheden. Er zijn veel verschillende psychische kwetsbaarheden en daarbij; elk mens is anders. Elke situatie vraagt dan ook een andere benadering. De training is ontwikkeld voor jobcoaches, consulenten en leidinggevenden. De training heeft een prettige afwisseling in theorie en praktijk.

Het doel van de training

  • Deelnemers verbeteren hun theoretische basiskennis over verschillende psychische ziektebeelden en hoe deze te herkennen. Denk hierbij aan depressie, angststoornissen, autisme, problemen met middelengebruik, psychose, l.v.b.
  • Deelnemers verbeteren hun basisvaardigheden rondom het benaderen van, het luisteren naar en het omgaan met medewerkers die te kampen hebben met psychische kwetsbaarheden.
  • Deelnemers hebben meer inzicht in verschillende vormen van gedrag dat, al dan niet, passend is bij de verschillende vormen van psychische kwetsbaarheden. Ze onderzoeken wat dit gedrag doet met hun eigen gedachten, gevoel en gedrag en ze hebben praktische handvatten gekregen om hier in de toekomst beter mee om kunnen gaan.

Geinteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Voorafgaand aan alle trajecten voeren we een persoonlijk gesprek,
om het traject zo goed mogelijk op uw wensen af te stemmen.